Alumni getuigen: Stefaan over de opleiding Kinderyoga Instructeur

08/12/2021 Thomas Verlinden

Stefaan is 34 en werkt al tien jaar als opvoeder in Herentals. Hij volgde de opleiding Kinderyoga Instructeur aan het Centrum Voor Avondonderwijs en blikt nu graag terug op zijn ervaring én op zijn traject nadat hij zijn diploma behaalde. Lees hier zijn verhaal!
 
“Ik heb altijd een hart gehad voor kinderen. Mijn opleiding tot opvoeder was dan ook een van de beste keuzes die ik ooit maakte”, vertelt Stefaan. Hij werkt in een opvangcentrum voor kinderen en jongeren, waar hij dagelijks aan de slag gaat met kwetsbare jeugd. “Wat me de laatste jaren enorm begon op te vallen op het werk, was dat er veel meer kinderen binnenkwamen met stressgerelateerde verschijnselen. Dat vertaalde zich dan soms in agressie, in angst of in heel druk gedrag.”
 
Stefaan kocht al eerder boeken over ademhalingsoefeningen om kinderen tot rust te brengen, maar hij wilde nog een stapje verdergaan. “Toen ik de opleiding Kinderyoga Instructeur tegenkwam, leek me dat het perfecte middel om mijn kinderen ook op andere manieren te leren helpen.” Hij koos voor groepslessen, aangezien hij veel belang hecht aan face to face contact met een docent. “De lessen hadden een theoretische en een praktische kant: we leerden over wat yoga doet met het lichaam en de geest én we oefenden verschillende poses en houdingen. Ideaal dus!”
 
Op het einde van zijn lessenreeks legde Stefaan een examen af, waar hij met glans voor slaagde. “Ik las de boeken en teksten die onze docent ons meegaf en vroeg haar om extra leesmateriaal, zodat ik me helemaal in het onderwerp verdiepte. Het examen was dan ook een fluitje van een cent.” Voor een stage had Stefaan een te druk schema, maar gelukkig zijn onze lessen praktijkgericht genoeg om studenten alles te leren wat ze moeten weten.
 
Met zijn diploma ging hij meteen aan de slag. “Ik paste de technieken en houdingen die ik had geleerd meteen toe op het werk. Eerst reageerden de kinderen een beetje verward, maar al snel begon het zijn vruchten af te werpen. Nu heb ik kinderen die elke dag aan yoga doen en ik zie een enorm groot verschil in hun gedrag en concentratievermogen. Er zijn zelfs kinderen die agressief bij ons beginnen, maar tijdens hun traject helemaal rustig worden en met vernieuwde energie weer vertrekken. Daar doe ik het voor!”
 
Laat je inspireren door het verhaal van Stefaan en ga zelf ook aan de slag met yoga voor kinderen. Schrijf je nu in voor de cursus Kinderyoga Instructeur en steek de handen uit de mouwen!


relatedBlogs

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard

Mythe of feit: de waarde van jouw diploma

Mindfulness op de schoolbanken


relatedCourses


previousLabel

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière

nextLabel

Je normaal eetpatroon na het vasten heropnemen

mostRead


Yoga Nidra

09/07/2018

Adem in en uit

02/07/2018

1 yoga, 2 yoga, iedereen yoga

02/07/2018

relatedCourses


Kinderyoga Instructeur

Krijg les van echte yogi's en groei in no-time uit tot een gebalanceerde yoga instructeur.

studyCategories


Sport

Spiritualiteit & Energetische Therapieën

Persoonlijke Ontwikkeling

Psychologie & Therapie

Gezondheidszorg & Welzijn

blogTags


TestimonialYoga-instructeurAfgestudeerdYogaAlumniGroepslessenAvondonderwijsVolwassenenonderwijsAfstandonderwijsKinderenOpvoeder

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0