Fitnessuitbater Imène scoort met het juiste materiaal

12/04/2023

Een fitnesscentrum onderscheidt zich van concurrenten door bedreven medewerkers én professioneel materiaal. Dat heeft fitnessuitbater Imène uit Gent al ondervonden. "Toen ik startte als personal coach moest ik erg creatief zijn om mijn klanten veilig te laten sporten: ik gebruikte lichte gewichten of trok naar parken waar de stad outdoor fitnesstoestellen voorziet. Via Centrum voor Avondonderwijs kreeg ik echter de kans om professioneel materiaal aan te kopen aan een erg voordelige prijs. Zo kregen mijn lessen een boost én was ik in staat om mijn eigen fitnesscentrum te openen!"
 
Imène vond het materiaal dat ze nodig had in de online shop van Beauty Blue. Dat online platform stelt met de hulp van onze docenten bruikbare pakketten samen die ze aan een voordelige prijs aan onze studenten en partners aanbiedt. Dankzij die pakketten bouwde Imène bouwde haar eenpersoonszaak uit tot een professioneel fitnesscentrum waar klanten iedere dag het beste van zichzelf geven.
 

Een eigen profiel

Grote zaak of kleine onderneming, old school gym of hippe tent, stille plek of ontmoetingsplaats. Hoe je fitnesscentrum er ook uitziet, het heeft best een herkenbaar profiel waarmee het zich onderscheidt in de markt. Imène wist meteen welk profiel haar fitnesscentrum moest krijgen:
 
"Ik volgde de opleiding Personal Trainer Expert omdat het mijn droom was om een old school gym te openen waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten. In mijn fitnesscentrum moest het sporten zelf centraal staan. In tegenstelling tot fitnessketens die flashy materiaal voorzien en veel toestellen naast elkaar plaatsen, wilde ik kwalitatieve toestellen met een stoere look. Zo geef ik mijn klanten de ruimte om in alle rust gebruik te maken van het duuraam, authentiek en kwalitatief materiaal. Dat materiaal vond ik bij Beauty Blue!"
 

Pakketten op maat

Je hebt het profiel van je fitnesscentrum bepaald en zo ook welk materiaal daarin past, maar welke toestellen koop je eerst? Samen met Beauty Blue geeft onze school een antwoord op die vraag. De pakketten die je aankoopt, zijn speciaal samengesteld door onze sportdocenten. Aangezien onze docenten al jaren actief zijn als zelfstandige, weten ze perfect welk materiaal jij nodig hebt om jouw fitnesszaak te starten en verder uit te bouwen.
 
"Het assortiment van Beauty Blue is uitgebreid, maar dankzij de pakketten bewaar je steeds het overzicht. Je kiest tussen kracht- of cardiotoestellen, accessoires of gyminrichting. Zo vond ik makkelijk essentiële stukken zoals dumbbells, barbells en zelfs een professioneel powerrack!"
 

Basis en uitbreiding

Wie een fitnesscentrum wil uitbouwen, moet ergens beginnen. De pakketten die onze docenten met het materiaal van Beauty Blue samenstelden, vormen een goed startpunt. Van daaruit breiden onze partners hun fitnessmateriaal makkelijk uit. Je cardio-aanbod uitbreiden met een roeimachine of extra gewichten kopen voor je krachttrainingen? Alles is mogelijk!
 
"Bij de start van mijn fitnesszaak, kocht ik alles om te beginnen met krachtsport. Wat fijn is, is dat mijn gym sindsdien meegroeit met mijn klanten. Na een paar maanden waren mijn trainees klaar voor nieuwe uitdagingen, waarop ik mijn aanbod vergrootte: ik kocht meer bumper plates, extra dumbbells, training ropes en zelfs een roeimachine. Zo blijft mijn zaak groeien en blijven mijn trainees zichzelf overstijgen."
 
Investeren in professioneel materiaal is investeren in de toekomst van jouw onderneming. En je klanten, die worden er alleen beter van!


relatedBlogs

Internationale Dag van het Onderwijs

Studeer om te slagen. 6 studietips van onze experts.

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalen


previousLabel

Vijf stappen om je eigen zaak te starten

nextLabel

Hoe de Ramadan je helpt je professionele doelen te bereiken

mostRead


Yoga Nidra

09/07/2018

Adem in en uit

02/07/2018

1 yoga, 2 yoga, iedereen yoga

02/07/2018

blogTags


PartnerFitnessFitnesscentrumSportopleidingSportAvondonderwijsAfstandsonderwijsGymOndernemerOndernemersschapBeauty blue

blogShare