Gezonde Voeding

Gezonde Voeding

Wil jij graag leren welke voeding je kinderen het best voorschotelt, of wat je iemand die glutenvrij moet eten serveert? Wil je ontdekken welke kennis je nodig hebt om een eigen restaurant te openen? Of hoe je sporters het best begeleidt op het vlak van hun voeding ? Dan zit je hier goed! Na een van onze straffe opleidingen heb je de smaak te pakken om een carrière in de Gezonde Voeding uit te bouwen.

Schrijf je in voor een van onze hapklare lessenreeksen en leer alle kennis die je nodig hebt om eindelijk voor jouw droomjob in deze bloeiende sector te gaan. In deze tijden van fastfood, kant-en-klaarmaaltijden, vetten en suikers is voluit voor een gezonde levensstijl gaan een uitdaging waar velen zich aan wagen. Met jouw kennis help je je cliënten dus zeker en vast.

Kies uit tal van groepslessen, virtuele lessen en thuisopleidingen jouw favoriete cursus waar je meteen mee aan de slag gaat. Zo geef je een nieuwe en gezonde boost aan je professionele carrière.


allSubthemesWithinTheme Gezonde Voeding

Alternatieve voeding

Alternatieve voeding

1 homestudy, 4 fgroupcourses

Lekker en gezond (koken)

Lekker en gezond (koken)

2 fgroupcourses

Natuurlijke voeding

Natuurlijke voeding

2 homestudies, 3 fgroupcourses

Voedingsadvies

Voedingsadvies

2 homestudies, 4 fgroupcourses


beSureOfYourFuture

Als voedingsexpert vind je in meerdere domeinen werk. Je gaat aan de slag met kinderen, sporters en volwassenen met goede voornemens. Of je begint je eigen lifestyleblog, Instagrampagina of voedingswinkel. Wie weet start je zelfs als zelfstandig voedingstherapeut? Kortom: je toekomst ligt aan je voeten!

"Experts in voeding zijn geld waard. Mensen willen steeds meer op hun gezondheid letten, maar zoeken een houvast. Ze roepen dan de hulp in van specialisten, die hun gericht advies geven. Soms is een verandering in voeding gewoon nodig. De expertise die je tijdens je opleiding opbouwt, veranderen levens en redden ze zelfs." - employerSpeaks

Opleidingen Gezonde Voeding

trendsCapitalized

We eten vaker plantaardig, lokaal en seizoensgebonden. De aandacht voor het milieu, het klimaat en ons eigen lichaam verandert ons voedselpatroon en zorgt ervoor dat we meer transparantie willen over ons eten. Dat bewuster eten zien we ook in de opkomst van vegetariërs en de groei van de veganistische beweging. Maar is vlees skippen wel gezond? En wat zijn de gevolgen ervan voor onze groei, ons denken en ons energiepeil? Dat en veel meer leer je in deze opleidingen.

Gezonde Voeding, hundredPercentOfTheTime

We zijn allemaal meer en meer met ons voedsel bezig. We kweken zelf onze groenten en willen weten waar ons vlees vandaan komt. De trend naar bewuster eten speelt in jouw voordeel als voedselexpert. Jouw potentiële klanten zijn iedere dag met meer.

"Ik kook graag. Enorm graag. Zo graag dat ik er een blog over begonnen ben. Maar ik wou die blog ook wetenschappelijk onderbouwen. Ik merk dat veel van mijn lezers daarnaar vragen en dat er enorm veel interesse is om te weten wat we eten. Dankzij de allroundopleiding Voedingstherapie heb ik nu het vertrouwen om mijn kookkunsten en wetenschappelijk onderbouwd advies met de wereld te delen. Daar word ik blij van en ik hoop dat ik er ook heel veel mensen echt mee verder help." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Wanneer je afstudeert van een cursus uit het subthema Gezonde Voeding, heb je alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen als voedingsadviseur. Je hebt de mogelijkheid een specifieke richting te kiezen, zoals sportvoeding of kindervoeding, of eerder iets algemeens. Jij kiest waar jouw interesses liggen en begint aan het avontuur. Wij geven je alle kennis en tools zodat jij je voedt met kennis.

niceToKnowHeader

  • Appels geven meer energie dan koffie. Dat komt door het hoge gehalte van koolhydraten, vezels, mineralen en vitamine C.
  • Avocado's worden officieel gezien als fruit.
  • Rauwe oesters leven hoogstwaarschijnlijk nog wanneer je ze opeet. Dat komt omdat ze maar een beperkte tijd eetbaar zijn.
  • Honing, suiker, zout en rauwe rijst zijn onbeperkt houdbaar.